Karton Köşebent

Karton Köşebent

12 Kasım 2012 Pazartesi

Karton Köşebent Nedir?


Karton köşebent birçok kullanım alanı olmasıyla birlikte genellikle hazırlanan paketlerin dayanıklığını arttırmak amacıyla kullanılır. Bu amaca uygun olarak karton köşebent çeşitleri ve ebatları değişkenlik gösterir.
Köşebent çeşitlerinden bazıları; standart köşebent genellikle palet nakliye işlemlerinde kullanılır. Kilitli köşebent başta beyaz eşya ve elektronik eşya sektörü olmak üzere birden fazla paleti üst üste koymak isteyen tüm nakliyecilerin ve stokçuların tercih ettiği bir köşebent türüdür. Yuvarlak sarım köşebent yuvarlak kenarlı ürünlerin (rulo veya bobin) nakliyesinde kullanılan köşebenttir. Neme dayanıklı köşebent genellikle nemli ortamlarda stoklama yapan firmaların tercih ettiği bir köşebenttir.

Yukarıda bahsedilen ebatlardan bazıları; uzunluk 50 ila 7000 mm, genişlikleri 1. Genişlik 30 ila 100 2. Genişlik 30 ila 100 mm ve yüksekliği de 2 ila 10 mm arasında değişmektedir. Karton köşebent ’in önemli özelliklerine bakacak olursak öncelikle palet dayanıklığını arttırarak nakliye ve stoklama sırasında ürünün ezilmesini ve dağılmasını önlemesi, paletin tüm köşelerini (dikey, yatay ve üst) korur, paletleri üst üste dizmeye olanak sağlar, paletin sarımı sırasında içerisindeki ürünün zarar görmesini engeller. Karton köşebent fiyatları üretim esnasında kullanılan malzemeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin 40*40*4 mm 200 cm bir karton köşebent ’in fiyatı bir firmada KDV dâhil 1.42 TL iken başka bir firmada aynı ürün 0.54 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Karton köşebent ‘in fiyatı kullanılan malzeme kullanım alanı köşebent ‘in şekli ve benzeri birçok değişkene bağlı olarak değişmektedir.
Paketleyeceğiniz malın özelliklerine uygun olarak derin ve geniş bir piyasa araştırması ile mallarınızın minimum zararla stoklanması veya nakliye işleminin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu size hem paradan tasarruf ettirmiş olur, hem de gözünüz arkada kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İçerisinde link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.